In English | Suomeksi

Soroptimist International of Forssa

päivitetty 16.1.2017

Nimi

Forssan soroptimistiklubi ry (SI of Forssa)

Perustettu 1968
Jäsenmäärä (1.10.2016) 20
Ystävyysklubit

SI of Stockholm-Vaxholm, Tukholma, Ruotsi

SI of Calgary, Kanada

 

 

FORSSAN KLUBIN TOIMINTAA

Toiminnan pohjana on kerran kuukaudessa pidettävä klubikokous, joka sisältää myös esitelmän. Esitelmien aiheet painottuvat Soroptimistijärjestön ohjelma-alueet ja Unionin teema. Pyrimme tekemään yritysvierailuja ja osallistumaan kulttuuritapahtumiin. Kokoonnumme myös vapaamuotoisille sisartreffeille johonkin alueen kahvilaan n. kerran kuukaudessa.

Taloudellinen tuki ohjataan Soroptimistien tai Forssan klubin kansainvälisiin kohteisiin ja mahdollisesti myös kotimaisiin kohteisiin hakemusten mukaisesti.

KUVIA KAUDELTA 2016-2017

Kausi alkoi toimeliaissa merkeissä, kun valmistelimme Soroptimistipäivän juhlaa ja kudoimme vieraslahjaksi "Sorotöppösiä"

Juhlat vietettiin 10.12. 2017 Urpolan kartanossa Humppilassa.

Iloisia tapaamisia

Presidentin tervetuliaissanat     

 

Kynttiläseremonia

Maljat

Kartanon lounaspöytä

Musiikkia

Jokivarsien lausujien runoja Miina Sillanpään hengessä

Juhlapuhe naisten tunteista

Tossut pussukoissa odottamassa. Tilaisuudessa kerättiin vapaaehtoinen lahja Soroptimistien Educate to Lead –projektille Nepaliin.

Juhlat ovat ohi ja klubilaistemme ilmeet iloiset

KUVIA KAUDELTA 2015-2016   

 

 

 

Vintage – Uusiovaatteet  Muotinäytös Vanhassa Värjärissä - sunnuntaina 17.4.2016 Nepalin tyttöjen koulupukuprojektin hyväksi. Kirpputori, arvontaa ja kahvio.

Klubi on järjestänyt joka toinen vuosi muotinäytöksen yhteistoiminnassa paikkakunnan vaateliikkeiden kanssa. Nyt päätettiin toteuttaa Kestävän kehityksen teeman mukaisesti erilainen tapahtuma yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin kanssa. 

Taiteilijamme Pirkko Teräväisen grafiikkaa muotinäytöksen mainokseen: 

 

 

 

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄN JOHTAJA JA KLUBIMME EDELLINEN PRESIDENTTI OLI PÄÄVASTUUSSA TAPAHTUMASTA. HÄNELLÄ ON YLLÄÄN VUONNA 1977 HANKITTU KAUNOTTAREN JUHLAPUKU

 

KLUBIN PRESIDENTTI AVASI NÄYTÖKSEN JA SIIRTYI PIANON ÄÄREEN SOITTAMAAN TAUSTAMUSIIKKIA

 

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTIN OPPILASRAVINTOLA SIJAITSEE ENTISESSÄ FINLAYSONIN PUUVILLATEHTAAN VÄRJÄÄMÖSSÄ. KUVASSA KAUPUNGINHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA MANNEKIININA. PÄÄLLÄ ON FORSSAN VAAKUNAN VÄREJÄ KANTAVA PATRUUNA WAHRENIN PUVUSTAMON MALLEISTA KOOTTU MIESTEN EDUSTUSPUKU.

 

 

MANNEKIINIT

 

KESTÄVÄN KEHITYKSEN KIERRÄTYS-                                                                                                                                     TEEMAA KÄYTÄNNÖSSÄ: KIRPPUTORI

 

AMMATTI-INSTITUUTIN ARTESAANIOPISKELIJOIDEN RE-DESIGN UUSIOVAATTEITA ESITTELYSSÄ SOROPTIMISTIEN "NOSTETTA NUORILLE" -TEEMAN MUKAISESTI. INSTITUUTIN TYTÖT SUORITTIVAT MYÖS OPPILASTYÖNÄ MEIKKAUSTA JA HOITIVAT KAHVION JA TOIMIVAT MANNEKIINEINA. 

YLEISÖÄKIN RIITTI KIITETTÄVÄSTI

 

 

 

 

Vasemmalla on juhlapuvuksi. ns.rykkityykistä valmistettu puku. Rykkityyki oli Forssan Finlaysonin puuvillatehtaan painokoneissa oleva suojakangas, johon kerääntyi monista eri malleista värejä. Loppuunkäytettyjä kankaita sai ostaa tehtaan myymälästä. Forssalaiset tekivät rykkityykistä lasten suojapukuja, takkeja ja päällystivät huonekaluja ym.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikealla oleva puku on teetetty vuonna 1996 Kansallismuseon tietojen pohjalta kopioksi vuoden 1907 maailmanhistorian ensimmäisten naisparlamentaarikkojen juhlamekoista (kun suomalaiset naiset kokoontuivat juhlimaan eduskuntaan pääsyään). 1996 vietettiin yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden saamisen 90-vuotisjuhlaa. Kummallakin puhemiehistön naisella oli samanlainen historiallinen juhlapuku.

 

VASEMMALLA ON AMMATTI-INSTITUUTIN REHTORI JA TILAISUUDEN JUONTAJA TYTTÄRENSÄ KANSSA. ÄIDILLÄ ON TURKULAISEN LÄÄKETIETEEN OPISKELIJAN JUHLAPUKU, JOKA OLI KAUNOTTAREN TUOTANTOA 60-LUVULTA. TYTTÄRELLÄ ON 70-LUVULLA JUHLAKÄYTTÖÖN EMÄNTÄKOULUSSA OPETTAJAN OHJAUKSESSA JERSEYSTÄ OMMELTU JUHLAPUKU.

YLLÄ: MANNEKIINIT OVAT JONOSSA.ODOTTAMASSA VUOROAAN. JOKAISELLA PUVULLA OLI TARINANSA, JOKA KERROTTIIN YLEISÖLLE. KUVAN ENSIMMÄINEN PUKU OLI 20-LUVULTA JA SE ON OLLUT UUSIOKÄYTÖSSÄ 90-LUVULLA.

 

 

Oikealla 60-lukulaiset äiti ja tyttäret. Äidillä on oman äitinsä Leningradin matkaa varten hankkima Kaunottaren mekko. Edessä olevalla tyttärellä on mummunsa harjavaltalaisesta kutomosta hankittu pusero ja kotiompelijalla teetetty hame. Takana olevalla tyttärellä on mummunsa vanha pusero. Hiukset on kammattu ns. sipulinutturalle, jota kehystää nauha.

Alla on rippipuku 50-luvulta

 

 

VASEMMALLA POLYESTERIKANKAASTA TEHTY PITKÄ PUOLIHAME JA PITSIHIHAINEN PUSERO. JUHLA-ASU VUODELTA 1974

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AROLAN VILLAPUKU 80-LUVULTA

 

OIKEALLA OLEVAN KUVAN ASUKOKONAISUUS ON KOOTTU KIRPPUTOREILTA NYKYKÄYTTÖÄ VARTEN. ALAPUOLELLA ON TEINITALOSTA PIKKUJOULUUN 60-LUVULLA OSTETTU PUKU, ALUNPERIN MINIHAME, MYÖHEMMIN PIDENNETTY MIDIPITUISEKSI.

 

OIKEALLA ON 70-LUVUN MEKKO, JOKA ON OSTETTU KIRPPUTORILTA NYKYKÄYTTÖÖN

ALLA ON ASU 70-LUVULTA, JOLLOIN VIELÄ HOPEAKETTUPUUHKIA SAATTOI KÄYTTÄÄ. PUUHKA OLI NEUVOSTOLIITON TULIAINEN TAMMELAAN

 

ALLA ON V. 65 NAAPURIN KESÄHÄIHIN ITSETEHTY MEKKO

OIKEALLA VUOKKO NURMESNIEMEN TUOTANTOA OLEVAT PITKÄT HOUSUT. 70-LUVULTA. PUSERO ON ITSEKUDOTTU 60-LUVULLA JA SE ON OLLUT KÄYTÖSSÄ 50 VUOTTA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASEMMALLA  ÄITIYSMEKKONA 1970-LUVULLA KÄYTETTY MARIMEKKO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESITYKSEN PÄÄTYTTYÄ LAVALLE NOUSI KOKO MANNEKIINIJOUKKO SAAMAAN ANSAITSEMANSA LÄMPIMÄT APLODIT

 

VALOKUVAT: IRKKA RYHTÄ JA PILVI AHTINEN

 

___________________________________________________________________________________________________________

FORSSAN MUSEON AULANÄYTTELYSSÄ

JÄSENEMME PIRKKO TERÄVÄINEN ESITTLEE NÄYTTELYÄÄN JOULUKUUSSA 2015

 

 

KUVIA TOIMINNASTA KAUDELLA 2014-2015

Soroptimistien joukkue osallistumassa NiceRun tapahtumaan keväällä 2015

 

 

 

 

 

 

 

Kestävän kehityksen kierrätystapahtuma keväällä 2015 yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun TexVex-projektin ja Marttojen kanssaa 

 

Kestävän kehityksen seminaarista Forssassa keväällä 2015

____________________________________________________________________________________________________________

Vierailulla Tukholma Vaxholm klubin luona yhdessä Southamptonin klubin kanssa. Syyskuu 2015

 

 

Tervetuliaisillallisella

 

Illallinen juutalaisessa vanhainkodissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

>> Näytä kaikki

Soroptimist International Soroptimist International on maailman­laajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaa­ehtois­järjestö, joka edistää ihmis­oikeuksia ja naisen asemaa, ystävyyttä ja yhteen­kuuluvuutta.

Jäsenille
Kirjaudu sisään

Soroptimist International Finland ry
Puh. 044 7383 000

www.soroptimistit.fi

Haluatko jäseneksi?
Ota yhteyttä