In English | Suomeksi

Ohjeita klubeille

Ohjeita klubeille sisältää:

  • Jäsenalue
  • Klubin toimintakertomus Unionile 2014-2015
  • Klubin vastuuhenkilöiden toiminta Unionin jäsenalueella
  • Nettisivujen päivitys
  • Unionin ja klubien myyntituotteet (ohje)

Jäsenalue

Uuden jäsenen liittymislomake.

 

Jäsenrekisterin uudistus

Soroptimist International Finland ry:n jäsenrekisteri päivitettiin uuden rekisteriversioon 29.1.2016. Tämän päivityksen myötä jäsenrekisteri ja jäsenalueella olevat klubien ja Unionin tiedostot on siirretty uuteen versioon.

Mikäli päivität klubin verkkosivuja, voit edelleen kirjautua järjestelmään aiemmilla klubin tunnuksilla.

Kaikki vanhat salasanat jäsenrekisteriin poistuivat. Klubitunnukset korvataan myöntämällä ”Group administrator” -oikeudet klubin toivomille henkilöille, joita voi olla yksi tai useampi, esim. presidentti, sihteeri, it-vastaava jne. Ilmoittakaa Unioniin henkilöiden nimet, niin ylläpito hoitaa asetukset kohdalleen. Ainoastaan Unionin ylläpito voi asettaa tai muuttaa tätä asetusta.

Aktivointilinkki ja salasanan vaihto

Jäsenet ovat saaneet 30.1.2016 sähköpostitse tiedon muutoksesta sekä ohjeet uuden käyttäjätunnuksen aktivoimiseksi. Uudet aktivointiviestit on lähetetty niille jäsenille, joilta aktivointi on vielä tekemättä. Linkki on tietoturvasyistä voimassa aina vain 10 päivää kerrallaan. 

Muistakaa tarkistaa myös roskapostinne, koska sähköpostinne asetukset saattavat luokitella SI FInlandin lähettämän viestin epähuomiossa roskapostiksi.

Pyydämme erityisesti klubin presidenttiä ja sihteeriä kannustamaan sisaria hoitamaan asian kuntoon. 

Jäsenrekisterin osoitteista

Palautuneita viestejä on noin 60 syynä mm. vanhat osoitteet. Ainoastaan pariltakymmeneltä jäseneltä puuttuu s-posti osoite kokonaan, joten he eivät pääse käyttämään sähköistä rekisteriä ja tiedostoja.

Yllä mainituista syistä on tärkeää että jäsenten yhteystiedot ja s-postit ovat ajan tasalla. Myös toimet ja roolit Klubeissa pitää laittaa ajan tasalle, näin varmistutaan että tieto kulkee Unionin ja Klubien välillä.

Vanhaan jäsenrekisteriin 29.1. jälkeen tehdyt muutokset eivät päivity uuteen järjestelmään. 

Uuden jäsenrekisterin pikaopas

Uuden jäsenrekisterin käyttöohjeet ovat työn alla. 

”Pikaopas”

Peruskäyttäjä =jäsen näkee omat tietonsa, joita voi itse päivittää.

Yläreunan sinisessä valintapalkissa on 3 valikkoa: Rekisteri, Tapahtumat sekä Oma nimi (tästä uloskirjautuminen)

Rekisteri-valikon alta löytyy Jäsenlista, josta näkyvä kaikki Unionin jäsenet, samat tiedot kuin painetussa jäsenluettelossa. Huom, tältä listalta puuttuvat ne nimet, jotka eivät ole antaneet suostumustaan tietojensa näyttämiseen. Tämän kohdan voi itse asettaa omissa tiedoissa kohdassa ”Sallitaanko yhteystietojen näyttäminen yhteisessä jäsenlistassa”

Rekisteri-valikon alta löytyy Tiedostot. Tässä näkymässä pääset katsomaan sekä oman klubisi että Unionin tiedostoja. Klikkaa Files ja ”aukaise” kolmionuolella. Jokainen klubin jäsen voi lisätä dokumentteja, kuvia tms. oman klubinsa tiedostoon. Toistaiseksi klubit eivät voi tehdä itse alatiedostoja klubien tiedostoihin. FloMembers on luvannut korjata ongelman mahdollisimman pian. 

Tapahtumat-valikosta löytyy ilmoittautumiskaavakkeet mm. koulutuksiin, Sisarpäiville ja edustajiston kokoukseen

Klubin verkkosivujen päivitys

Mikäli päivität klubin verkkosivuja, kirjaudut järjestelmään aiemmilla tunnuksillasi. Verkkosivustouudistusta ei ole vielä tehty.

Kiitos kärsivällisyydestä!


Toimintaraportti

Klubi tekee omaa raportointiaan pitkin kautta kuukausikokousten jälkeen ja muodostaa näin klubin omaa toimintahistoriaa siirrettäväksi eteenpäin tuleville jäsenille. Materiaalia kerätään myös Unionille vuosittain annettavaa toimintaraporttia varten. Siinä kerätään yhteneväiset tiedot kaikilta klubeilta annettavaksi edelleen Unionin yhteenvetona SIE:lle.

Klubin toimintakertomuslomakkeet kaudelle 2014 - 2015

Katso täyttöohjeet: Ohje klubin oman toimintakertomuksen täyttämiseksi.  

Lataa klubin oma lomake täytettäväksi: Klubin oma toimintakertomus 2014 - 2015.
Tätä klubit voivat täyttää ja tallentaa omalle työasemalle jatkuvasti kauden mittaan.

Toimintaraportti eli toimintakertomusyhteenveto Unionille 2014-2015 ladataan Word tiedostona: 
Klubin toimintaraportti Unionille 2014-2015 

Lomake täytetään ja lahetetään Unionin sähköpostiin    31.10.2015 mennessä.

 


Klubin vastuuhenkilöiden toiminta Unionin jäsenalueella

Klubin hallitus hoitaa klubinsa jäsenasioita Unionin jäsenalueen kautta - ainoastaan siirtojäsenistä ilmoitetaan sähköpostitse Unionin toimistoon: soroptimistit(at)gmail.com. Klubin hallitus vastaa myös klubin nettisivujen päivityksestä ja ylläpidosta.

Miten voin hyödyntää klubin kansiota?

Voit tallentaa klubisi kansioon kaikkia niitä materiaaleja, joita haluat jakaa klubin jäsenten käyttöön: kuukausikokousten ja hallituksen kokousten pöytäkirjoja, vuosikokouksen materiaalit, toimintasuunnitelmat ja -kertomukset, ...


Nettisivujen päivitys

Unionin nettisivut ovat osoitteessa http://www.soroptimistit.fi. Klubien nettisivut ovat osoitteessa http://www.soroptimistit.fi/clubs/klubinnimi, esimerkiksi http://www.soroptimistit.fi/clubs/kuopio; http://www.soroptimistit.fi/clubs/palkaneen-seutu; http://www.soroptimistit.fi/clubs/ turku-aboa.

Unionin ja klubien nettisivuja ylläpidetään ja päivitetään osoitteessa https://www.tietokannat.info/flomembers/soroptimistit/. Unionin käyttäjätunnus on soroptimist. Klubin käyttäjätunnus on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi kuopio; palkaneen-seutu; turku-aboa.

Salasana annetaan kunkin klubin nettivastaavalle tai muulle klubin edustajalle. Koulutusten jälkeen salasana lähetetään klubin nettivastaavalle tekstiviestinä (sovittava sähköpostitse Unionin toimiston kanssa – soroptimistit(at)gmail.com).

Jokainen klubi saa yhden tunnus+salasana-parin. Salasanaa ei saa MISSÄÄN OLOSUHTEISSA jättää tai antaa kenenkään ulkopuolisen tai ylipäänsä kenenkään muun saataville. Unionin salasanaa ei saa antaa edes toiselle soroptimistille tai unionin hallituksen jäsenelle, vaan tunnuksia antaa päivittäjien käyttöön ainoastaan Unionin toimisto ( ). Klubit voivat päättää, kenelle klubin jäsenelle tunnukset annetaan, eli henkilö(i)lle, joka päivittää klubin nettisivuja unionin nettisivujen yhteydessä. Kaikkien varminta on opetella salasana ulkoa, mutta koska salasana on kryptinen, sen voi kirjoittaa muistiin lapulle, kunhan lapun piilottaa varmaan paikkaan eikä jätä sitä lojumaan satunnaisiin paikkoihin kotona, työpaikalla tai missään muuallakaan.
HUOM! Poista salasanaa koskeva tekstiviesti puhelimestasi VÄLITTÖMÄSTI sen jälkeen, kun olet opetellut sen ulkoa tai kirjoittanut sen muistiin!

Yleinen päivitysohje

Kannattaa tehdä niin, että avaat kaksi selainikkunaa tai välilehteä, joista toiseen kopioit nettisivujen osoitteen (http://www.soroptimistit.fi) ja toiseen ylläpitoympäristön osoitteen (https://www.tietokannat.info/soroptimistit/). Näin voit toisessa selainikkunassa muokata ja päivittää sivuja tai uutisia, ja toisessa katsoa lopputulosta. Siis: muokkaa, päivitä ja tallenna sivuja tai uutisia ylläpitoympäristössä – tarkemmat ohjeet ovat myöhemmin tässä asiakirjassa. Kun olet tallentanut muutokset, siirry nettisivujen puolelle, navigoi sille sivulle tai uutiseen, jota olet juuri päivittänyt ylläpitoympäristössä, ja tarkista, että muutokset ovat oikein. Mikäli muutokset eivät näy, päivitä sivu. Kaikilla selaimilla sivun voi päivittää painamalla F5-näppäintä tai klikkaamalla nettisivun päällä hiiren kakkospainiketta ja valitsemalla avautuvassa valikossa Päivitä / Refresh / Reload tmv. HUOM! Älä käytä yllä mainittuja päivitystoimintoja ylläpitoympäristössä!

Tarkat ohjeet

Ylläpidon pääsivu

Ylläpidossa on kolme valikkoa: Uutiset, Sivut, Muut. Valikkojen kautta voit muokata tai lisätä uutisia (Uutiset), muokata tai lisätä sivuja (Sivut), tai lisätä kuvia tai tiedostoja (Muut). Sivut-valikon kautta voit myös tarkastella unionin nettisivujen kävijätilastoja.

Lisää uutinen Unionin ylläpidossa

Valitse Uutiset > Lisää. Valitse aluksi uutiskategoria. Tee sekä suomen- että englanninkielinen uutinen samalla kertaa. Editorit ovat samanlaiset kuin sivujen ylläpidossa, mutta editorien alapuolella näkymä on erilainen. Ensimmäisenä valitaan päivämäärä, jonka mukaan uutinen listautuu kalenterissa, seuraavaksi julkaisupäivämäärä, ja viimeisenä arkistointipäivämäärä. Etusivulla näkyy korkeintaan kahdeksan uutista, joten muut uutiset menevät automaattisesti arkistoon. Lopuksi valitse, näkyykö uutinen unionin etusivulla vai ei (mikäli tapahtuma on esimerkiksi kahden vuoden kuluttua, tähän ei kannata laittaa rastia). Laita aina rasti kohtaan Näytetään arkistossa, jotta uutinen näkyy uutisluettelossa, kun etusivun Ajankohtaista-palstan alareunasta valitaan Näytä kaikki.

Lisää uutinen klubin ylläpidossa

Valitse Uutiset > Lisää. Valitse aluksi uutiskategoria. Tee sekä suomen- että englanninkielinen uutinen samalla kertaa. Editorit ovat samanlaiset kuin sivujen ylläpidossa, mutta editorien alapuolella näkymä on erilainen. Ensimmäisenä valitaan päivämäärä, jonka mukaan uutinen listautuu kalenterissa, seuraavaksi julkaisupäivämäärä, ja viimeisenä arkistointipäivämäärä. Etusivulla näkyy korkeintaan kahdeksan uutista, joten muut uutiset menevät automaattisesti arkistoon. Lopuksi voit vielä laittaa tarvittaessa rastin kohtaan Näytä uutinen klubisivuston lisäksi valtakunnallisella pääsivustolla. Tällöin klubin uutinen menee unionin hyväksyttävien uutisten jonoon, ja unionin ylläpitäjä joko hyväksyy tai hylkää klubin uutisen näytettäväksi myös unionin nettisivuilla.

Muokkaa Unionin uutista

Valitse Uutiset > Muokkaa. Valitse uutinen, jota haluat muokata. Voit esimerkiksi vaihtaa päivämäärää, jonka mukaan uutinen listautuu kalenterissa (esimerkiksi: ensin laitetaan päivämäärä, johon mennessä pitää ilmoittautua, myöhemmin vaihdetaan tapahtuman päivämäärä).

Muokkaa klubin uutista

Valitse Uutiset > Muokkaa. Valitse uutinen, jota haluat muokata. Voit esimerkiksi vaihtaa päivämäärää, jonka mukaan uutinen listautuu kalenterissa (esimerkiksi: ensin laitetaan päivämäärä, johon mennessä pitää ilmoittautua, myöhemmin vaihdetaan tapahtuman päivämäärä). Huomaa, että et voi poistaa klubin nettisivuille laittamaasi uutista itse.

Lisää sivu

Valitse Sivut > Lisää. Kirjoita otsikot ja sisältö sekä suomen- että englanninkieliselle sivulle – sivut näkyvät netissä heti tallennuksen jälkeen, ja tyhjät sivut eivät ole kovin edustavia. Valitse editorien alapuolella tarvittaessa, mihin osioon ja/tai alaosioon uusi sivu kuuluu. Mikäli uusi sivu on osion pääsivu, sinun ei tarvitse valita näistä mitään. Klubeilla sivut ovat todennäköisesti vain yhdellä tasolla (ks. esim. http://www.soroptimistit.fi/clubs/turku/), mutta mikäli haluat kertoa tarkemmin esimerkiksi klubisi kuukausikokouksista, voit tehdä ensin kuukausikokousten pääsivun, jossa kerrot yleisesti klubisi kuukausikokouksista, ja sitten teet jokaiselle kuukausikokoukselle tai joillekin kuukausikokouksille oman sivun. Myös jostakin pitkäaikaisesta projektista voi tehdä monitasoisemman kuvauksen. Unionin nettisivuilla on käytössä jopa kolme tasoa (ks. esim. http://www.soroptimistit.fi/toiminta/unioni/unionin-koulutukset-2008). Mitä monitasoisemmat sivut teet, sitä huolellisemmin sivuston rakenne pitää suunnitella, jotta sivuilta tietoa hakeva sen myös löytää.

Muokkaa sivua

Valitse Sivut > Muokkaa. Sivuhakemistossa sivut ovat siinä järjestyksessä, missä ne ovat nettisivuston valikossa. Ensin luettelossa on päävalikon sivut, ja sen jälkeen alavalikkojen sivut. Voit vaihtaa sivujen järjestystä vihreistä nuolista. Valitse luettelosta sivu, jota haluat muokata.

HUOM! Mikäli kirjoitat ja muokkaat pitkää tekstiä, älä tee sitä koskaan ylläpitoympäristössä! Verkko on arvaamaton ympäristö, ja nettiyhteys saattaa mennä poikki yhtäkkiä yllättäen milloin mistäkin syystä, ja silloin pitkä tekstisi menee taivaan tuuliin. Kirjoita ja muokkaa siis pitkä teksti tekstinkäsittelyohjelmalla (esim. Notepad / Muistio), tallenna teksti säännöllisin väliajoin ja kopioi se Sisältö- tai Sisältö (eng) -alueelle ylläpitoympäristössä.

HUOM! Mikäli tuot tekstiä Wordista, käytä ylläpitoympäristössä Liitä Word-dokumentista -kuvaketta (viides kuvake ylimmällä työkalurivillä), jotta tekstin tarpeettomat ja jopa haitalliset muotoilut jäävät pois. Suoraan Wordista tuotu teksti saattaa näyttää sinun koneellasi ihan hyvältä, mutta jonkun toisen koneella tai jollakin muulla selaimella se on täyttä sotkua. Usko siis tätä ohjetta ja putsaa Wordista tuotu teksti, tai käytä jotakin muuta tekstinkäsittelyohjelmaa kuin Wordia. (Vinkki: Taina käyttää näissä nettisivuhommissa vain ja ainoastaan Notepadia tai jotakin muuta yksinkertaista tekstinkäsittelyohjelmaa, joka ei sotke).

Lisää kuva

Klikkaa kursori siihen kohtaan sivulle, johon haluat kuvan. Valitse sen jälkeen Lisää kuva -kuvake työkaluriviltä (5. viimeinen kuvake toisella työkalurivillä). Klikkaa Selaa palvelinta -painiketta. Valitse kuva luettelosta, tai -- mikäli kuva ei vielä ole luettelossa -- klikkaa Upload-painiketta sivun yläreunassa, etsi kuva koneeltasi ja klikkaa Upload selected file -painiketta. Kaksoisklikkaa kuvaa, jolloin palaat takaisin Kuvan ominaisuudet -ikkunaan. Voit tarkistaa esikatselusta, onko kuva oikea. Mikäli kuva ei ole oikea, palaa takaisin kuvaluetteloon Selaa palvelinta -painikkeesta. Kirjoita kohtaan Vaihtoehtoinen teksti kuvan nimi (näkövammaisia varten). Klikkaa lopuksi OK. Tallenna tekemäsi muutokset.

Suositeltavia kuvaformaatteja netissä ovat JPG valokuville ja GIF piirroksille. HUOM! Sekä Unionin että klubien kuvat ovat samassa luettelossa, joten kannattaa laittaa kuvan tiedostonimeen oman klubin nimi, jotta klubin omat kuvat on helpompi löytää Etsi-toiminnon avulla kymmenien ja myöhemmin jopa satojen kuvien joukosta. HUOM! Älä käytä tiedostonimissä ääkkösiä, välimerkkejä erikoismerkkejä tai välilyöntejä. Väliviiva ja alaviiva ovat hyviä sanaerottimia. Esimerkiksi: EI kuopio, kokous.jpg, VAAN kuopio_kokous.jpg – EI seinäjoki & konsertti, kuva1.jpg, VAAN seinajoki_konsertti_01.jpg. Kuten huomaat, piste on varattu erottamaan tiedoston nimi ja tunniste toisistaan.

HUOM! Mikäli laitat luetteloon kuvan, jonka tiedostonimessä on ääkkösiä, erikoismerkkejä ja/tai välimerkkejä, kuvien ja tiedostojen lataus menee jumiin Internet Explorer -selaimella. Tällöin palveluntarjoaja joutuu poistamaan virheellisesti nimetyt kuvat palvelimelta -- ja se maksaa. Ke 17.11.2010 alkaen tämän maksun maksaa jumituksen aiheuttanut kuvan lisääjä tai hänen klubinsa. Noudata siis edellä mainittuja nimeämissääntöjä, kiitos!

Lisää tiedosto

Maalaa se teksti, johon haluat tehdä linkin tiedostoon. Valitse sen jälkeen Lisää linkki / Muokkaa linkkiä -kuvake työkaluriviltä (8. viimeinen kuvake toisella työkalurivillä: maapallon kuva, jossa on kettinki). Valitse Protokolla-kohdassa other , ja klikkaa Selaa palvelinta -painiketta. Valitse tiedosto luettelosta, tai -- mikäli tiedosto ei vielä ole luettelossa -- klikkaa Upload-painiketta sivun yläreunassa, etsi tiedosto koneeltasi ja klikkaa Upload selected file -painiketta. Kaksoisklikkaa tiedostoa, jolloin palaat takaisin Linkki-ikkunaan. Klikkaa lopuksi OK. Tallenna tekemäsi muutokset.

HUOM! Sekä Unionin että klubien tiedostot ovat samassa luettelossa, joten kannattaa laittaa tiedoston nimeen oman klubin nimi, jotta klubin omat tiedostot on helpompi löytää Etsi-toiminnon avulla kymmenien ja myöhemmin jopa satojen tiedostojen joukosta. HUOM! Älä käytä tiedostonimissä ääkkösiä, välimerkkejä, erikoismerkkejä tai välilyöntejä. Väliviiva ja alaviiva ovat hyviä sanaerottimia. Esimerkiksi: EI kuopio, kokous .pdf, VAAN kuopio_kokous.pdf – EI seinäjoki & kutsu, 10.12.2008.doc, VAAN seinajoki_kutsu_081012.doc. Kuten huomaat, piste on varattu erottamaan tiedoston nimi ja tunniste toisistaan.

HUOM! Mikäli laitat luetteloon tiedoston, jonka tiedostonimessä on ääkkösiä, erikoismerkkejä ja/tai välimerkkejä, kuvien ja tiedostojen lataus menee jumiin Internet Explorer -selaimella. Tällöin palveluntarjoaja joutuu poistamaan virheellisesti nimetyt tiedostot palvelimelta -- se on vaivalloista, ja se maksaa. Ke 17.11.2010 alkaen tämän maksun maksaa jumituksen aiheuttanut tiedoston lisääjä tai hänen klubinsa. Noudata siis edellä mainittuja nimeämissääntöjä, kiitos!

Linkki toiseen nettiosoitteeseen

Voit tehdä linkin myös toiseen nettiosoitteeseen. Siirry sille sivulle tai uutiseen, johon haluat linkin tehdä: valitse Sivut / Uutiset > Muokkaa, ja valitse sivu tai uutinen luettelosta. Maalaa teksti, johon haluat linkin tehdä, esimerkiksi Say NO to Violence against Women (htm). Valitse työkaluriviltä Lisää linkki / Muokkaa linkkiä -kuvake (8. viimeinen kuvake toisella työkalurivillä: maapallon kuva, jossa on kettinki). Kirjoita tai (mieluummin) kopioi osoite (esimerkissämme http://www.saynotoviolence.org/) kohtaan Osoite klikkaamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla avautuvassa valikossa Liitä / Paste. Klikkaa lopuksi OK. Tallenna tekemäsi muutokset.


 Unionin ja klubien myyntituotteet

Unionin ja klubien myyntituotteisiin voit tutustua sivulla Toiminta > Myyntituotteet.

Uusi käytäntö Unionin myyntituotteiden tilaamisessa:

 
Kaikki tilaukset tehdään sähköpostilla . Tilauksesta saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä laskun tuotteista 8 euron lähetyskuluilla lisättynä. Varastossa olevat tuotteet saapuvat Sinulle postitse ja tilaustuotteet laitamme tilaukseen 1-2 viikon sisällä maksusuorituksesta. Tilaustuotteet toimitamme Sinulle tuotelistassa mainitun arvioidun valmistumisajan puitteissa. Yli 200 euron tilaukset lähetämme kuluitta.
 
 

Soroptimist International Soroptimist International on maailman­laajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaa­ehtois­järjestö, joka edistää ihmis­oikeuksia ja naisen asemaa, ystävyyttä ja yhteen­kuuluvuutta.

Jäsenille
Kirjaudu sisään

Soroptimist International Finland ry
Puh. 044 7383 000

www.soroptimistit.fi

Haluatko jäseneksi?
Ota yhteyttä