In English | Suomeksi

Fokusraportointi

MIKÄ?

 
Fokusraportti (PFR, Programme Focus Report) on online-raportti, jonka avulla klubi tai Unioni raportoi projektista.
 

MIKSI?

 

Fokusraportteja käytetään monin eri tavoin: ne antavat tietoa Federaation pääkonttorille käynnissä olevien tai valmistuneiden hankkeiden määrästä kussakin unionissa tai klubissa, kuinka monta hanketta vietiin päätökseen kutakin ohjelma-aluetta ja tavoitetta kohti, hankkeiden kokonaismäärä kuukaudessa / vuodessa ja muita samankaltaisia tietoja.
 
SIE HQ kokoaa ja lähettää nämä tilastot kuukausittain eteenpäin. Vuosittain SIE valitsee esimerkillisiä hankkeita, joita on raportoitu fokusraporttien avulla, Best Practices Awardin” vastaanottajiksi. Voittajat esitellään "Best Practice Awards esitteessä" ja heille annetaan palkinto (lisätietoja Federaation Initiative-kohdassa ja sen Best Practice Awards-osiossa).
 
SI käyttää fokusraportteja myös tukemaan organisaation vaikuttamistyötä Yhdistyneissä Kansakunnissa ja erilaisissa monikansallisissa tapahtumissa. SI osallistuu säännöllisesti kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Naisten aseman komissio, World Water Forum ja muut suuret tapahtumat, joissa SI edistää Soroptimistitehtävää ja -työtä. Tämän takia kaikki fokusraportteihin kirjatut numerot ja aktiviteetit ovat tärkeitä.
 
Lisäksi fokusraporttitietokannasta otettuja tietoja raportoidaan julkaisuissa, kuten SI:n Global Voice uutiskirjeessä sekä Global Impact-raportissa, jossa raportoidaan, mitä Soroptimistit ovat tehneet eri osa-alueilla. Vuoden 2010 raportti keskittyi koulutukseen ja johtajuuteen.
 

MILLOIN?

 

  • Raportti on hyvä toimittaa heti projektin päättyttyä.
  • Fokusraportti ei ole sidottu toimintakertomukseen, mutta toimintakauden aikana lähetetyt raportit kirjataan toimintakertomukseen.
  • Jatkuvista (ongoing) projekteista tehdään fokusraportti aloittaessa, projektin mahdollisesti päättyessä sekä huippuhetkistä (esim. Oopperalounas Savonlinnassa, länsirannikon klubien kokous, rauhanpäivän toistuvat tapahtumat, ...)
  • Mikäli fokusraportti on kuitenkin syystä tai toisesta jäänyt tekemättä kuluneelta toimintakaudelta, se tulee lähettää mahdollisimman pian.

MITEN?

 

Fokusraportit laaditaan ja toimitetaan verkkolomakkeella toimivan raportointijärjestelmän kautta. Kannattaa lukea kaikki ohjeet ja usein kysytyt kysymykset ennen fokusraportin lähettämistä sekä käyttää ohjepainiketta kussakin eri osassa, jos täyttämisessä on ongelmia.

Koska SIE on päivittänyt sivujaan, on linkin kautta toimiva yhteys poistunut, joten katso alla olevan linkin takaa löytyvästä ohjeesta suoraan kohta
>>  FILL A PFR VIA THE MEMBERS’AREA (Private website)

Focusraportointi ohjeet englanniksi

Kirjoita fokusraportin tekstit ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna tiedosto omalle koneellesi.

  • Täytä ja lähetä fokusraporttilomake
  • Tutustu muihin SI-fokusraportteihin
  • Käyttäjätunnus ja salasana tietokantaan ilmoitetaan koulutuksissa, tai voit pyytää sitä Unionin toimistosta (soroptimistit(at)gmail.com)

 

 

 

Soroptimist International Soroptimist International on maailman­laajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaa­ehtois­järjestö, joka edistää ihmis­oikeuksia ja naisen asemaa, ystävyyttä ja yhteen­kuuluvuutta.

Jäsenille
Kirjaudu sisään

Soroptimist International Finland ry
Puh. 044 7383 000

www.soroptimistit.fi

Haluatko jäseneksi?
Ota yhteyttä