In English | Suomeksi

Say NO to Violence against Women

Say NO to Violence against WomenUNIFEMILLÄ on maailmanlaajuinan Say No to Violence against Women -kampanja, johon myös soroptimistit kautta maailman ovat osallistuneet.

Kampanjan uusimmassa tiedotteessa todetaan, että noin 250000 henkilöä ja 35 hallitusta ovat jo allekirjoittaneet vetoomuksen (Nicole Kidman keulakuvana). Kaikki Pohjoismaat ovat mukana, Suomesta muun muassa tasavallan presidentti  Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen allekirjoittivat vetoomuksen Helsingissä syykuun 11. päivänä, kun Unicefin päällikkö Ines Alberdi oli täällä, ja monet muut ministerit, kirkkokuntien johtajat, AY-johtajat ja kulttuurielämän vaikuttajat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen.

Osallistukaa ja käykää allekirjoittamassa osoitteessa http://www.unifem.fi tai www.saynotoviolence.org.

Kampanjan tausta ja tavoite

Marraskuussa 2007 UNIFEM käynnisti näyttelijä Nicole Kidmanin tuella laajan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan tiedotuskampanjan, joka kantaa nimeä Say NO to Violence Against Women. Kampanja toimii UNIFEMin globaalina tahdonilmauksena naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisten toimien ja tietoisuuden lisäämiseksi ja se tukee täydentää YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin 25. helmikuuta julkistamaa kampanjaa, joka kutsuu YK:n, maailman hallitukset ja kansalaisyhteiskunnan ponnistelemaan yhdessä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Kampanjan tavoitteena on kerätä allekirjoituksia kampanjavetoomukseen, joka on osoitteessa www.saynotoviolence.org. Virtuaalinen kampanjakirja lahjoitetaan YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonille marraskuun 25. päivänä 2008, joka on myös naisiin kohdistuvan väkivallan poistamisen kansainvälinen päivä.

Soroptimist International Soroptimist International on maailman­laajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaa­ehtois­järjestö, joka edistää ihmis­oikeuksia ja naisen asemaa, ystävyyttä ja yhteen­kuuluvuutta.

Jäsenille
Kirjaudu sisään

Soroptimist International Finland ry
Puh. 044 7383 000

www.soroptimistit.fi

Haluatko jäseneksi?
Ota yhteyttä