100-vuotisjuhlavuoden julkaisuja Suomen klubeilta

Olemme julkaisseet järjestömme 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen klubien tervehdyksiä verkkosivuillamme, Facebookissa ja Instagramissa. Katso täältä kaikki.

Itäinen alue

Lue sisarten muisteloita avaamalla pdf-artikkeli linkin kautta: Kuusi kuvaa SI Joensuu 60v

SI Kuopion toivomuspuut on korttisarja, jossa on toiveita naisille paremmasta maailmasta, jonka eteen soroptimistit tekevät työtä. SI Kuopion toivomuspuut 

SI Lappeenranta kuvittaa oheisen videon myötä omaa toimintaansa.

 

 

SI Pohjois Kymen sisaret ”loihe lausumaan vielä talven taittuessa” oman runotervehdyksensä 100-vuotiaalle SI-järjestöllemme. Nyt kauneimman kevään keskellä saamme vastavuoroisesti onnitella heitä, sillä klubi täyttää 40 vuotta 1.6.2021. Video on katsottavissa somekanavissamme:

Instagramissa: SIFinland (@sifinland) • Instagram-kuvat ja -videot

ja Facebookissa: Soroptimist International Finland ry | Facebook

Eteläinen alue

Eteläinen alue ulottuu Jyväskylän seudulta Suomenlahden rannikolle.

SI Jyvässeutu täyttää tänä vuonna myös pyöreitä vuosia, 40 vuotta. Klubi on aloittanut juhlan kunniaksi blogin, Soroptimistitoiminta – Naisilta naisille!

https://soroptimistitoimintanaisiltanaisille.blogspot.com

 

 

SI Lahti kunnioittaa videollaan Signe Löfgrenin, työtä ja perintöä, jota klubin jäsenet noudattavat omassa toiminnassaan edelleen. Signe oli yksi yksi Suomen ensimmäisiä soroptimisteja.

 

 

SI Riihimäki -klubin muisteloita ja välähdyksiä menneiltä vuosilta: SI Riihimäki – välähdyksiä vuosien varrelta (pdf)

SI Helsinki tuo terveisensä 100 vuotta juhlivalle sisarjoukolle historiikilla, joka valottaa klubin, mutta myös Unionin alkuvuosia.

Helvi Hakulinen-Sipilä, kuullessaan vuonna 1949 soroptimisti sanan ensi kerran, kiinnostui sen pyrkimykseen kehittää ystävyyden ja yhteenkuuluvuuden henkeä ja ihmisten keskeistä palvelualttiutta. Helvi toi Soroptimisti järjestön Suomeen ja toimi Helsinki klubin ja Unionin ensimmäisenä presidenttinä.

Olga Monsani, SIEn presidentti Firenzestä, muistutti Unionin vihkiäisissä 1953:

”Kun ihmiset oppivat kunnioittamaan toisiaan, he tulevat ystäviksi. Ystävät taas tekevät toisilleen hyviä palveluksia. Kun tällaisia ystäviä on maailmassa paljon, hyvä lisääntyy ja paha vähenee.”

Soroptimisti järjestön tunnuksessa tyttö koholla olevine käsivarsineen symboloi luottamusta, auringon säteet tytön takana uskoa tulevaisuuteen, laakeripuun lehvät vahvuutta ja tammen lehvät päättäväisyyttä.

Näille arvoille on kasvanut maailmanlaajuinen järjestömme puolustamaan ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa. Yhdessä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti teemme työtä naisten ja lasten elämän parantamiseksi.

Tutustu historiikkiimme: https://issuu.com/si-helsinki/docs/helsingin_soroptimistiklubi_25v_2019_05_31_isbn_ad

SI Helsinki-Meri: Sanoja ja kuvia klubin taipaleesta 1993 lähtien. Suomenlinnaan tuolloin istutetut pihlajat kukoistavat ja muistuttavat kävijöitä ne istuttaneista soroptimisteista. Video on katsottavissa

Instagramissa: SIFinland (@sifinland) • Instagram-kuvat ja -videot

ja Facebookissa: Soroptimist International Finland ry | Facebook

Läntinen alue

SI Tampereen video avaa perinteikkään ja aktiivisen klubin historiaa

Katso video täältä

SI Forssa on koonnut  kiinnostavan koosteen suomalaisten soroptimistien kansainvälisestä toiminnasta vuosikymmenten aikana. Löydät sen alla olevasta linkistä.

https://marja-leena-puntilan-kotisivu.webnode.fi/

Pohjoinen alue

SI Oulu koosti kuvakertomuksen Oulun ja Kenian Kakamegan klubin ystävyysklubisuhteista otsikolla Napapiirin tuntumasta päiväntasaajalle.