Edustajiston kokous järjestettiin jälleen virtuaalisesti 22.5.2021

Soroptimist International Finland ry:n vuosittainen edustajiston kokous kokosi toista sataa soroptimistia yhteen etäyhteyksin lauantaina 22.5.2021.

Paikan päällä Triplan kokouskeskuksessa Helsingissä olivat Unionin presidentti Soili Pelkonen, 1. sihteeri Leena Miettinen, kokouksen puheenjohtajana toiminut Tuula Pohjola sekä teknisenä asiantuntijana Markus Helander Cloudlife Oy:stä.

Etäyhteydellä  pöytäkirjan kirjauksista huolehti Unionin 2. sihteeri Annemari Vanhaviitakoski ja työasemien ääreen ympäri Suomen oli kerääntynyt kaiken kaikkiaan 114 jäsentä, virallisia edustajia oli 48 klubista.

Toimihenkilöiden valinnat

Vuosittain järjestettävän kokouksessa valittiin toimihenkilöitä Unionin tehtäviin seuraavasti:

Governor 2021-2023: Kaija Hapuoja, SI Helsinki

Varagovernor 2021-2023: Helli Kitinoja, SI Seinäjoki

Toiminnantarkastajat 2021-2022: Aila Valkama, SI Turku-Aboa ja Hanna Kaitaniemi, SI Naantali

Varatoiminnantarkastajat 2021-2022: Tarja Mattila-Backman, SI Tampere ja Ulla Koskenkorva, SI Kuusamo

Tiedottajatiimiin 2021-2023 valittiin Kukka-Maaria Kallio, SI Vaasasta.

Unionin kunniajäseneksi Irmeli Kaario

Unionilla voi olla enintään viisi kunniajäsentä kerrallaan ja heidät kutsuu kunniajäseneksi Unionin hallitus. Uudeksi kunniajäseneksi hallitus oli valinnut Irmeli Kaarion SI Espoon klubista, jota hän oli perustamassa 1973. Irmelillä on pitkä, mittava ja kunnioitusta herättävä soroptimistiura. Hänen toimintansa soroptimisteissa täyttää mennen tullen kunniajäsenelle asetetut vaatimukset.  Kunniajäseneksi kutsumisen edellytyksenä on, että

  • jäsen on erityisen ansioitunut klubin ja Unionin toiminnassa
  • hän on toiminut soroptimistijärjestön kansainvälisellä tasolla ja
  • on ammattikuntansa arvostettu edustaja.

Sydämelliset onnittelut Irmelille!

Unionin kunniamaininta SI Ylistarolle

Unionin ohjelmajohtaja Taina Koivulan ja Immediate Past President (IPP) Kaijaleena Serlon esityksestä kunniamaininta annettiin SI Ylistarolle. Perusteluna valinnalle oli klubin sisarten nopea reagointi koronaepidemian aiheuttamiin ongelmiin ja heidän apunsa paikallisessa kauppakassitoiminnassa.

Pandemian aikana vapaaehtoiset Ylistaron soroptimistisisaret osallistuivat kauppa-apupalveluun, jota Seinäjoen kaupunki, Ylistaron kappeliseurakunta ja paikalliset yhdistykset organisoivat. Vapaaehtoiset järjestivät ostosten keräyksen ja kuljetuksen kerran viikossa yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille.

Lämpimät onnittelut SI Ylistarolle hienosta työstä ja tunnustuksesta!

Edustajiston kokouksessa hyväksyttyihin toimintakertomukseen, toiminnantarkastuskertomukseen ja tilinpäätökseen 2019-2020 sekä talousarvioon ja toimintasuunnitelmaan 2021-2022 voi tutustua jäsenrekisterin tiedostopankissa.