Kouluta, rohkaise, tue -stipendit on jaettu!

SI Finland on jakanut vuoden 2023 Kouluta-Rohkaise-Tue stipendit kahdelle upealle, soroptimistiarvoja edustavalle naiselle.

 

Saara Siukola on 23-vuotias oikeustieteen opiskelija, joka suorittaa tällä hetkellä Erasmus+ -vaihto-opintoja Lissabonissa.

 

“Sain kunnian olla Kouluta, rohkaise, tue -stipendin saaja vuonna 2023. Minulle Soroptimistien arvot ja tehty työ ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisessä ovat ja tulevat olemaan erittäin tärkeitä. Koen, että omalla esimerkilläni teen jo työtä edelleen tasa-arvoisen yhteiskunnan saavuttamiseksi, mutta vielä vaihto-opintojeni myötä toivon ja uskon saavani lisää tietoa ja itsevarmuutta toimiessani tasa-arvoasioiden parissa. Olenkin Lissabonin yliopistossa valikoinut erityisesti kursseja, jotka käsittelevät ihmisoikeuksia ja humanitääristä työtä. Edistämällä om ia unelmiani haluan myöskin olla osana yhteiskuntamme kehitystä.”

 

 

 

 

 

Nonglak Molini on lähihoitajaopiskelija, jonka tavoitteena on valmistua ammattiin, missä hän voi auttaa apua tarvitsevia.

 

“Suuret kiitokset Soroptimist International Finland yhdistykselle, että valitsitte juuri minut stipendin saajaksi. Olen kiitollinen ja tämä antaa minulle toivon tunteen, että minusta todella tulee lähihoitaja kouluni päätyttyä. Kultuurissani kasvamme auttamaan muita apua tarvitsevia. Ehkä tämä oli minun kohtaloni tulla lähihoitajaksi. Toivon todella, että elämäntyöni on esimerkki ja innostaa naisia olema an luovuttamatta ja pyrkimään aina parempaan ja samalla rakastamaan myös itseään.”

 

 

 

Kouluta-Rohkaise-Tue stipendin myöntää vuosittain Unionin hallitus. Stipendit myönnetään yli 18-vuotiaille naisille Suomessa tai ulkomailla tapahtuviin tutkintoon johtaviin opintoihin.

 

Ilmoitamme vuoden 2024 hakuajasta kanavissamme myöhemmin!

 

#soroptimistit #soroptimistfinland #soroptimist #soroptimisteurope #scholarship #koulutarohkaisetue #westandupforwomen #womensrights