Oranssit päivät 25.11.-10.12.2023 – Kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan pysäyttämiseksi

25.11. on kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Päivä on myös vuosittaisen ORANSSIEN PÄIVIEN -kampanjan aloituspäivä. Kampanja päättyy 10.12., joka on kansainvälinen ihmisoikeuspäivä sekä soroptimistipäivä. Näiden 16 päivän ajan ympäri maailmaa järjestetään erilaisia tapahtumia ja kampanjoita otsikon “Orange the World” alla.

Kampanjoiden tavoitteena ei ole vain naisiin kohdistuvan väkivallan lopettaminen, vaan myös tasa-arvoisemman ja solidaarisemman tulevaisuuden luominen. Oranssi väri symboloi tulevaisuutta ilman naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

 

SI Finland on aktiivisesti klubiensa kautta mukana kampanjassa. Tänä vuonna jatkamme onnistunutta READ THE SIGNS kampanjaamme viime vuodelta. Kampanjan painopiste on parisuhdeväkivallan ennaltaehkäisyssä. Ennaltaehkäisyn kannalta on tärkeää osata kiinnittää huomio väkivallan ensimmäisiin merkkeihin ja kyetä tunnistamaan toista vahingoittavat, myrkylliset toimintatavat. Kampanja on kohdistettu kaikille, sukupuoleen ja ikään katsomatta.

 

Kampanjan sanoma tiivistyy ajatukseen, että tunnistamalla ensimerkkejä on mahdollista ehkäistä lähisuhdeväkivaltaa. Tänä vuonna nostamme kampanjassa esiin myös mielenterveyden merkityksen yksilön hyvinvoinnille. Kampanjassa käsitellään muun muassa positiivisuuden, tukiverkostojen, omien rajojen ja kehorakkauden merkitystä.

 

Julkaisemme kampanjan aikana sosiaalisen median kanavissamme myrkyllisen suhteen ensimerkkeihin liittyvää materiaalia sekä tietoa klubiemme kampanjatapahtumista