Saija Kuusisto-Lancaster on ehdokkaana SIE:n presidentiksi 2023-2025

Soroptimist International of Europe (SIE) valitsee tänä vuonna presidentin kaudelle 2023-2025.

Suomen Unionin ehdokkaana on Saija Kuusisto-Lancaster Turun klubista. Energisellä Saijalla on soroptimistiuraa takana jo 20 vuotta ja tällä hetkellä hän on toimii SIE:n varapresidenttinä 2019-2021. Kansainvälistä federaatiotason kokemusta hänellä on neljän vuoden ajalta, kun hän on toiminut SIE:ssä mentoroinnin tehtäväalueen vetäjänä vuodesta 2017.

Mentorointi ja sen kehittäminen on Saijan sydämen asia

– Yksi tärkeimmistä SIE:n tavoitteista on tukea nuoria naisia uralla etenemisessä niihin johtaviin asemiin, joissa päätökset tehdään, Saija kertoo.

– Suunnitelmissa on koota jo olemassa olevista tukimuodoistamme (stipendit, Leadership Akatemiat ja mentorointi) paketti, jonka avulla luomme pitkäaikaisemman ja vahvemman siteen soroptimistien ja näiden nuorten naisten välille. Hieno juttu on se, että monet mentoroitavistamme haluavat liittyä jäseniksi Soroptimist Internationaliin, Saija iloitsee.

Saija näkee tärkeänä myös kannustaa tyttöjä ja naisia suuntautumaan enemmän teknisille aloille ja teknisen teollisuuden työtehtäviin. Tästä hän on itse hyvä esimerkki toimittuaan koko aktiiviuransa kansainvälisten teollisuusyritysten palveluksessa ja johtotehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Sandvikin Load and Haul -divisioonan hankintajohtajana.

– Olen ottanut omaksi henkilökohtaiseksi haasteekseni tehdä parhaani houkutellakseni enemmän naisia tälle alalle, Saija toteaa.

Tutustu Saijan kampanjavideoon

Saija Kuusisto-Lancaster piti SIE:n puheenvuoron YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (CSW65) istunnossa 18.3.2021:

CSW65 – The Road to Equality: Preparing Women and Girls to Lead (7:12)

Ehdokkaita SIE:n presidentin tehtävään 2023-2025 on kaksi: Saija Kuusisto-Lancaster ja Hafdis Karlsdottir Islannista.