Soroptimist International – 100 vuotta vapaaehtoistyötä naisten ja tyttöjen hyväksi

Soroptimist International Finland ry eli Suomen Soroptimistiklubien Unioni juhlii kattojärjestönsä 100-vuotistaivalta kansainvälisestä naisten päivästä 8.3.2021 kansainväliseen tyttöjen päivään 11.10.2021 kestävällä juhlakaudella.

– Unionin oma juhlateema ”Keppari, läppäri, ministeri – tiellä tasa-arvoon” kuvaa jatkumoa nuoren tytön kasvusta leikeistä opiskelun kautta vaikutusvaltaiseksi naiseksi yhteiskunnassamme, joka on vielä tiellä aitoon tasa-arvoon, SI Finland ry:n presidentti Soili Pelkonen valottaa.

– Vietämme juhlavuotta mm. tukemalla naisten koulutusta, herättämällä keskustelua kestävän kehityksen aiheista ja osallistamalla yleisöä niin valtakunnallisesti kuin paikallisella tasolla klubeissa.

Kouluta, rohkaise, tue -stipendit koulutuksen tukemiseksi

Naisten päivän viikolla SI Finland julkistaa haettavaksi kaksi (2) Kouluta, rohkaise, tue -stipendiä 18 vuotta täyttäneille kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvaan koulutukseen. Koulutuksen pitää sopia Soroptimistien arvoihin ihmisoikeuksien, rauhan, demokraattisen päätöksenteon ja naisten mahdollisuuksien edistämiseksi maailmassa sekä sen on oltava uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Yhden stipendin arvo on 2500 €. Lisätiedot ja hakuohjeet julkaistaan osoitteessa www.soroptimistit.fi.

Kaikille avoin valokuvakilpailu avautuu pian

Soroptimistit julkistavat myös avoimen valokuvakilpailun, jonka aiheena on juhlavuoden teeman mukaan ”Keppari, läppäri, ministeri – tiellä tasa-arvoon”. Kilpailulla halutaan kutitella mielikuvitusta ja kannustaa ilmaisemaan valokuvan keinoin, miten koulutuksella pystytään antamaan paremmat mahdollisuudet kaikkien hyvinvointiin ja saavuttamaan tasa-arvoisen aseman yhteiskunnassamme, nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailuaikaa on 22.8.2021 saakka ja osallistumisohjeet julkaistaan osoitteessa www.soroptimistit.fi

Soroptimistit mukana SuomiAreenassa jälleen heinäkuussa

Soroptimistit ovat jo useamman vuoden ajan osallistuneet SuomiAreenaan, joka on merkittävä yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, järjestämällä teemaltaan ajankohtaisen lavatapahtuman yhteistyössä Zonta Internationalin kanssa. Soroptimistit osallistuvat SuomiAreenaan tänäkin vuonna 15.7.2021 paneelilla, jonka aiheena on Vaatteissakin kestävät aatteet – kestävä kehitys tie tasa-arvoon.

Soroptimistiklubit ympäri Suomen järjestävät myös omia paikallisia tempauksiaan juhlavuoden aikana.

Miten kaikki alkoi?

Ensimmäinen soroptimistiklubi perustettiin Oaklandissa, Kaliforniassa vuonna 1921. Klubiin kuului 80 merkittävässä asemassa ja ammatissa toimivaa naista, jotka tapasivat kerran viikossa lounaskokouksessa. Organisoija oli, yllättävää kyllä mies, Stuart Morrow. Hän toi soroptimistitoiminnan myös Eurooppaan ja ensimmäiset klubit perustettiin Lontooseen ja Pariisiin vuonna 1924. Tänä päivänä 100 vuotta juhlivassa Soroptimist International -järjestössä on jäseniä 121 maassa yhteensä noin 72 000. Suomessa klubeja on 53 ja jäseniä yhteensä 1041.

Kiinnostuitko?

Tarkista missä toimii sinua lähinnä oleva soroptimistiklubi. Ota yhteyttä ja tule mukaan!