Tyttöjen päivä 11.10. – tiedettä ja teknologiaa tutuksi tytöille

Mitä on tuoksujen kemia? Kokeilisitko robottijalkapalloa tai ksylitolin valmistusta? Kansainvälisenä Tyttöjen päivänä tiede ja teknologia esittäytyy erityisesti tytöille Heurekassa. Tarjolla on 5 erilaista tiede- ja teknologiapajaa, joissa on oppiainerajat ylittävää, monialaista sisältöä. Lisäksi erilaiset, perinteisesti miehiset alat esittäytyvät toiminnallisilla ständeillä.

Päivän teema on science, technology, engineering, and mathematics eli lyhyesti STEM. Haluamme kannustaa ohjelmalla tyttöjä kiinnostumaan teknisistä aloista, koska niillä toimii edelleen vähän naisia. Teknologia koskettaa kuitenkin meitä kaikkia! Tyttöjen päivä on tarkoitettu yläkouluikäisille tytöille, myös pojat ovat tervetulleita. Tapahtuma on kouluille ilmainen, mutta ei sisällä ruokailua. Ilmoittautuminen tapahtumaan oli toukokuussa. Lisätietoja ja mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella osoitteesta [email protected]

Tapahtuman järjestävät Pääkaupunkiseudun Soroptimistit yhdessä Heureka-tiedekeskuksen kanssa. Tutustu tarkempiin ohjelmatietoihin Facebookissa.