Emmi Tuominen ja Matilda Hakarinne saivat Järvenpään soroptimisti-klubin stipendit

Meidän Festivaalin aattona lauantaina 24.7. Kamus-kvartetti soitti Järvenpään Soroptimisti-klubin järjestämällä Meidän lounaalla. 

Kamus-kvartetti

Kamus-kvartetti johdatteli lounaan osallistujat Meidän Festivaalin tunnelmiin

Lounaan tuotto musiikin, kuvataiteen ja perheiden tukemiseen

Meidän Lounas järjestetään yhteistyössä Meidän Festivaalin kanssa, ja lounaan tuotosta luovutettiin stipendit nuorten lahjakkaiden naismuusikoiden opintoihin. Toisen musiikkistipendeistä (500 €) sai Emmi Tuominen, joka on jo valmistunut Keskisen Uudenmaan musiikkiopistosta. Hän on opiskellut viulunsoittoa ja kunnostautunut myös lopputyössään. Toisen stipendin sai Matilda Hakarinne, joka on kitaraopinnoissaan vielä hiukan nuorempi, mutta on jo osoittanut taitoa ja motivaatiota ja kilpailumenestystä. Hän sai 100 € tunnustuksen.

Soroptimistiklubin toiminnassa keskeisintä on auttaa eri tavoin apua tarvitsevia naisia ja tyttöjä sekä tukea tasa-arvoa, naisten asemaa ja koulutusta. Tuotolla hankitaan myös kuvataiteilija Anna-Maija Rissasen taidetta ja siten tuetaan paikallisen taiteilijan työtä. Suurin osa klubin avustuksista luovutetaan Keski-Uudenmaan turvakodille, Keusoten lapsi- ja perhetyölle ja Auerkulman perhetukikeskukselle, joiden kanssa tehtävä yhteistyö on ilahduttavasti vakiintunut.  Meidän lounas on keskeinen varainhankitatapa, kertoo klubin presidentti Kaarina Wilskman.

Tänä vuonna lounaan tuotto oli ennätyksellinen, noin 1700 euroa.