Esittelyssä Meidän Kahvikonsertin 23.7. taiteilijat

Marjukka Tepponen

Marjukka Tepponen valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Wienissä professori Hilde Zadekin opissa. Sopraanon debyytti oopperalavoilla tapahtui Jyväskylän Oopperan La Traviatan Violettana vuonna 2008 ja siitä lähtien hän on ollut vakiovierailija niin maakuntaoopperoissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, kuten Suomen Kansallisoopperassakin.

Ulkomaandebyyttinsä hän teki Grazin oopperan La Bohémen Mimín roolissa vuonna 2010. Tepposen merkittävimpiin rooleihin ovat kuuluneet Puccinin La Bohemen Mimín lisäksi mm. Turandotin Líu, Mozartin Cosi fan tutten Fiordiligi ja Tshaikovskin Eugene Oneginin Tatjana. Tepponen on tunnettu myös ahkerana konsertoijana, niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin saralla. Hän on myös levyttänyt useita albumeja ja oopperatallenteita mm. Gounodin Faustin (Naxokselle).

Tulevia rooleja Tepposen uralla ovat mm. Cio Cio San Puccinin Madama Butterfly-oopperassa Grazissa.

Marjukka Tepposta voit kuulla lisää Meidän Festivaalilla 23.7. klo 20 Krapin paja, Trapped Butterfly ooppera ja 24.7. Ainola klo 15 ja 17 Jean Sibeliuksen lauluja.

Lähde: Meidän Festivaali -ohjelma Marjukka Tepponen – Meidän Festivaali (meidanfestivaali.fi), lyhennetty

 

Salla Pynssi

Salla Pynssi (o.s. Karakorpi) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana Espoon Musiikkiopistossa. Vuonna 2002 opinnot jatkuivat ensin Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa, Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemiassa solistisella linjalla. Pynssi valmistui Sibelius-Akatemiasta maisteriksi erinomaisin arvosanoin 2010 ja toimii nykyään Espoon Musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina. Lisäksi hän työskentelee useilla mestarikursseilla pianistina, korrepetiittorina sekä opettajana ja esiintyjänä festivaaleilla.

Pynssi konsertoi ahkerasti solistina sekä kamarimuusikkona kotimaassa ja useissa Euroopan maissa. Vuosien saatossa on ahkeran yhteissoiton myötä on Pynssille muodostunut useita vakituisia kamarimusiikkikokoonpanoja, mm. viulisti Siljamari Heikinheimon, sellisti Petja Kainulaisen, alttoviulisti Jussi Tuhkasen, sopraano Marjukka Tepposen kanssa sekä siskospianoduo ”Cara Sorella” Tiina Karakorven kanssa.

Pro Musica- säätiö on myöntänyt Pynssille kahdesti tunnustusapurahan taiteellisesta työskentelystä. Kesästä 2020 lähtien Pynssi toimii Joutsenon Taidekesän Soitinten mestarikurssien taiteellisena johtajana.

Lähde: Meidän Festivaali -ohjelma Salla Pynssi – Meidän Festivaali (meidanfestivaali.fi), lyhennetty

 

Jade Aulos

Jade Aulos on yläkoulun musiikin opettaja ja Järvenpään mieslaulajien seniorikuoro Ajattomien kuoronjohtaja. Koulutukseltaan hän on musiikkileikkikoulun opettaja ja musiikin aineenopettaja. Klassista laulua Aulos on harrastanut 10v ajan ja tekee parhaimmillaan C-kurssitutkintoa laulusta. Vapaa-ajallaan hän laulun lisäksi harrastaa monipuolisesti liikuntaa sekä ulkoilua kuten vaellusta.

 

Oona Telkki

Oona Telkki on 22-vuotias järvenpääläinen sosiaalitieteiden opiskelija. Viulisti hän on ollut lähes koko ikänsä ja laulutunnit hän aloitti Ecuadorin vaihtovuoden jälkeen 18-vuotiaana. Musiikissa häntä kiehtoo sen monimuotoisuus, kyky välittää ja vaikuttaa tunteisiin sekä sen yhdistävä voima eri puolilla maailmaa.

Jade ja Oona saavat tänä vuonna Järvenpään soroptimistiklubin stipendit.