Mirja Kurki tuli mukaan tänä keväänä

Työterveyshoitajana työskennellyt Mirja Kurki kuuli soroptimistien toiminnasta viime keväänä.

Mirja Kurjen kuva

– Soroptimistien toiminta vaikutti heti mielenkiintoiselta, kun kuulin siitä, eikä minua ollut vaikea houkutella mukaan. Toiminta vaikutti sellaiselta, että se vastaa asioita, joita itsekin olen halukas tukemaan.

– Soroptimistien arvot eli ihmisoikeuksien, rauhan ja demokraattisen päätöksenteon puolustaminen ovat oleellisen tärkeitä arvoja. Tavoitteet ovat melko laajat, mutta yhteistyöllä voidaan saada jotakin hyvää aikaiseksi. Jäsenenä olen ollut helmikuusta 2021 lähtien.

– Koska olen ollut jäsenenä vain vähän aikaa, ja senkin ajan vain Teamsin välityksellä, olen vielä odottavaisin mielin. Hyväntekeväisyys antaa hyvän mielen, ja kun siihen yhdistyvät mielenkiintoiset ihmiset ja mielekäs tekeminen, niin mikä sen parempaa!

Luonto lähellä

– Lempipaikkani Järvenpäässä on ehdottomasti Rantapuisto. Ihmettelen ja ihailen, miten hienosti sitä hoidetaan ja pidetään siisteydestä hyvää huolta. Järvenpäässä on tosin muitakin kivoja paikkoja. Aika erikoista, että kaupungin keskustasta pääsee muutamassa minuutissa metsämaisemaan, esim. Joukon polku rannan läheisyydessä on mainio lenkkeilykohde.

– En osaa sanoa, opettiko korona-aika varsinaisesti mitään uutta. Käsitys elämän arvaamattomuudesta ja arvokkuudesta sen sijaan vahvistui entisestään.