Miten kaikki alkoi?

Ensimmäinen soroptimistiklubi perustettiin Oaklandissa, Kaliforniassa vuonna 1921. Klubiin kuului 80 merkittävässä asemassa ja ammatissa toimivaa naista, jotka tapasivat kerran viikossa lounaskokouksessa. Ensimmäiset eurooppalaiset klubit perustettiin Lontooseen ja Pariisiin vuonna 1924. Tänä päivänä 100 vuotta juhlivassa Soroptimist International -järjestössä on jäseniä 121 maassa yhteensä noin 72 000. Suomessa klubeja on 53 ja jäseniä yhteensä 1041.

 

Kuopion klubi perustettiin vuonna 1959. Klubiin otetaan jäseneksi tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämisestä kiinnostuneita naisia. Kerran kuussa klubimme eri ammateissa toimivat, eri ikäiset ja erilaisista asioista kiinnostuneet pohjoissavolaiset naiset kokoontuvat yhteen nauttimaan hyvästä ruuasta, yhteisestä tekemisestä tai kiinnostavien vierailijoiden esitelmistä. Perinteisenä kokouspaikkana on ollut Kuopion Klubi. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Soroptimist International – 100 vuotta vapaaehtoistyötä naisten ja tyttöjen hyväksi – Soroptimist International Finland (soroptimistit.fi)

Soroptimistit 100 vuotta