Suomi 100 Makumatkan tuotto kuusamolaisille nuorille

Kuusamon Soroptimistit lahjoitti toukokuussa järjestetyn hyväntekeväisyystilaisuuden tuottona 20 kpl 50 euron lahjakortteja Kuusamon kaupungille jaettavaksi lapsiperheiden liikunta- ja urheiluharrastuksen tukemiseen.

Kuusamon Soroptimistit järjestivät 19.5.2017 lentokentällä ”Makumatkan maailman ympäri”. Tilaisuus oli vastaus pääkaupungin soroptimistien haasteeseen Suomen itsenäisyyden 100-v. juhlavuoden kunniaksi. Kaikki Suomen 60 Soroptimistiklubia haastettiin teemalla ”Parasta Suomelle”. Eri puolilla maata kutsu otettiin vastaan järjestämällä mm. musiikkitapahtumia, muistelemalla tasa-arvomme esitaistelijoita Minna Canthia ja Elisabeth Järnefeltiä, valmistettiin heijastinruusukkeita vanhusten palvelutalon asukkaille, kerättiin marjoja vammaisten nuorten asumispalveluyksikköön, myytiin leivonnaisia pakolaisnaisten ja -lasten hyväksi jne.

Kuusamolaisten iloista, lämminhenkistä ja lepposisaa iltaa säesti matka-aiheisella musiikilla Trio Melisma, ja makumuistoja Kööpenhaminasta, New Yorkista, Buenos Airesista, Mumbayista, Aleksandriasta ja Roomasta tarjoiltiin paikallisesti tuotetuilla herkuilla. Tarjoiluista vastasivat ”Chef-Stuert” Jukka Pelli miehistöineen sekä FlyCafe.

Lipunmyynnistä jaettiin 10 euroa/lippu kuusamolaisperheiden lasten- ja nuorten liikuntaharrastukseen. Apuna tuen kohdistamisessa oli Kuusamon kaupungin lapsi- ja perhetyö.

Soroptimist International

Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö. Sen tarkoituksena on puolustaa ihmisoikeuksia, rauhaa ja demokraattista päätöksentekoa sekä tehdä työtä maailmanlaajuisesti naisten ja lasten elämän parantamiseksi. Jäseniä 130 maassa on yhteensä lähes 100 000.

Kuvassa:

Lahjakorttien luovus Kaupungintalolla keskiviikkona 27.9. – vastaanottajana sosiaalityön johtaja Heidi Kokko-Martiskainen ja luovuttajina Kuusamon Soroptimistiklubin presidentti Liisa Hämäläinen sekä hallituksen jäsenet Ritu Laaksoniemi ja Rauni Törmänen.