Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kestävä kehitys -seminaari Kouvolassa

helmikuu 12. 2019 klo 17:30 - 20:00

Paikka: Maria-sali, Hovioikeudenkatu 8, Kouvola

Esitelmöitsijöinä: professori Sirpa Kurppa, Luonnonvarakeskus,
elintarviketieteiden kand. Santtu Vekkeli, Pohjolan Hyönteistalous oy

Kaikille avoimeen tilaisuuteen on vapaa pääsy

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusprofessori Sirpa Kurppa pitää esitelmän ruokaturvasta klo 18.00 alkaen.

Ruokaturva on lähivuosina paljon puhuttava aihe. Ilmastonmuutos aiheuttaa erilaisia haasteita maanviljelylle ja sitä kautta koko ruokaketjuun niin meillä täällä Suomessa kuin yleismaailmallisestikin. Ilmaston muutoksen vaikutukset maapallon lämpötiloihin ja sademääriin vaikuttavat suoraan satoihin ja ruoan laatuun sekä saatavuuteen. Kaikilla ihmisillä tulisi olla kaikkina aikoina riittävästi ravitsevaa ja turvallista ravintoa saatavana, mikä mahdollistaa terveellisen ja aktiivisen elämän. Ravinnon saannin epävarmuus ja suoranainen pula aiheuttaa ilmastopakolaisuutta ja konflikteja.

Elintarviketieteiden kandidaatti Santtu Vekkeli kertoo pienen kahvitauon jälkeen illan toisessa esityksessä hyönteisravinnon mahdollisuuksista.

Kouvolalainen yrittäjä Vekkeli on ollut laillistamassa hyönteisruokaa Suomessa ja edistänyt alan kehitystä maailmanlaajuisestikin. Hän mm. ennustaa hyönteisistä kovaa kilpailijaa soijalle.

Kahvila klo 17.30 alkaen ja väliajalla

Kahvilan tuotto kohdennetaan Kymsoten nuorisopsykiatrian osastolle syömishäiriötä sairastavien hoitoon ja kuntoutukseen.

Tervetuloa ajan hermolle kuulemaan terveellisen ravinnon turvaamisesta kaikille!

Tiedot

Päivämäärä:
helmikuu 12. 2019
Aika:
17:30 - 20:00