Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SI Kuusamon tyttöjen päivä 6.10.2018

6.10.2018 klo 13:30 - 18:00

6€ - 15€

Sydämellisesti tervetuloa Kuusamoon Unionin Tyttöjen päivän tilaisuuteen
la 6.10.2018 klo 13.30-18.00. Osoite: Kuusamon lukio, Oulangantie 1, Kuusamo

Tilaisuuden värit ovat hehkuva oranssi ja kulta. Oranssi viestittää mm voimaantumisesta ja sosiaalisuudesta, kullan väri edustaa mm jalomielisyyttä ja viisautta. Kun teemana tänä vuonna on – Oikeus omaan minuuteen – näillä väreillä olemme katsoneet olevan merkitystä, kun haemme lisää tietoa ja viisautta naisten ja tyttöjen puolesta puhumiseen ja vaikuttamiseen.

Aiheen alustajiksi olemme saaneet loistavia aiheen eri osa-alueisiin perehtyneitä puhujia. Lapin yliopiston professori, dekaani Merja Laitinen puhuu siitä, miksi on tärkeää puhua ja ylläpitää keskustelua naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta. Anna Taipale, pitkän linjan toimittaja joka on puhuu itsensä rakastamisesta. Anna on kirjoittanut suurta suosiota saavuttaneen Sydänjuttu kirjan ja siihen liittyvän tehtäväkirjan vuonna 2017. Riikka Vääräniemi on sosionomi, työnohjaaja, on jo kymmenen vuoden ajan perehtynyt voimaannuttavan valokuvauksen voimaan tyttöjen ja naisten kanssa työskennellessä.
Tunnettu kuusamolaissyntyinen toimittaja Reetta Räty ohjaa paneelikeskustelua ja tekee yhteenvetoa päivän annista. Tilaisuuteen osallistujat voivat osallistua keskusteluun keskustelupisteissä edellä mainittujen johdolla. Paneeliin nuorten edustajaksi olemme saaneet Kosovosta lähtöisin olevan Ernesan.

Tyttöjen päivän olennainen vaikuttamisen kohde on yläasteelle siirtyvien tyttöjen omanarvontunnon kehittyminen. Teemme yhteistyötä Kuusamon yläkoulujen kanssa ja heitä aktivoidaan valokuvauksen keinoin ilmaisemaan ajatuksiaan ja tuntemuksiaan sekä osallistumaan tilaisuuteen. Tilaisuuden juontajina toimivat kahdeksasluokkalaiset Liinu ja Aida.

Kuusamoon kannattaa tulla jo perjantaina, järjestämme Etkot kaupungin keskustassa sijaitsevan Bjarmian keramiikkapajan kahvilassa klo 18.00 alkaen, hinta 15 €. Samoissa tiloissa on Bjarmian myynti ja Marimekko-liike, joten osallistujilla on mahdollisuus tehdä ostoksia. Osoite on: Vienantie 1, Kuusamo.

Tyttöjen päivän ohjelma on maksuton, mutta tarjoilun hinta 6 €. Etkot Bjarmian talossa 15 €. Etkoille ilmoittautuminen: Salme Määttä puh. 0405247845. Summat voi ennakkoon maksaa SI Kuusamon tilille FI02 5194 0720 1144 17, viestikohtaan Tyttötarjoilu ja/tai Etkot
Majoitusta voi varata suoraan Kuusamo hotellista tai Kuusanka hotellista keskustassa kävelyetäisyydellä, Kuusamon tropiikista n 5,2 km päässä. Alueella on runsaasti mökkejä vuokralle. Parhaiten Kuusamoon matkustaa henkilöautolla tai julkisilla Oulun kautta. Tarkistakaa bussiyhteydet Oulu-Kuusamo (Ervastin aukio) välillä.

Lämpimästi tervetuloa!

Salme Määttä
SI Kuusamo, presidentti 2017-2019
sosiaalityöntekijä, Kuusamon kaupunki
s-posti: salme.maatta@gmail.com
puh. 0405247845

Tiedot

Päivämäärä:
6.10.2018
Aika:
13:30 - 18:00
Hinta:
6€ - 15€
Kotisivu:
https://www.soroptimistit.fi/kuusamo/tyttojen-paiva-kuusamossa-6-10-2018/

Tapahtumapaikka

Kuusamon Lukio