Toimimme

Organisaation rakenne

Soroptimist International (SI) -järjestön perusyksikkö on klubi. Suomen soroptimistiklubien unionissa (SI Finland) on 49 klubia, jotka toimivat neljällä eri alueella. Klubit ja alueet on lueteltu tarkemmin tällä sivulla. Soroptimist International muodostuu viidestä federaatiosta:

Suomen unioni kuuluu Euroopan federaatioon (SI Europe)

Suomen unionin hallituksen ja vastuuhenkilöt löydät täältä

Pictogramme_JPEG_Bleu_Low_Resolution

Soroptimistit työskentelevät

Kolmella tasolla

  • Tietoisuus (Awareness)
  • Vaikuttaminen ja puolustaminen (Advocacy)
  • Toiminta (Action)

Teemoja ja projekteja yhteisten päämäärien saavuttamiseksi 

- klubien, unionin, federaation ja SI:n tasolla
- yhteistyössä paikallisten, alueellisten ja kansainvälisten järjestöjen kanssa.

Euroopan Federaation teema:  We Stand Up for Women

SI President's Appeal 2021-2023 Opening Doors to a Bright Future
SI President's Appeal 2019- 2021 Road to Equality

SNLA (Soroptimist Nordic Leadership Academy)
- Pohjoismainen soroptimistiyhteistyö nuorten naisten johtamistaitojen lisäämiseksi

Porin Suomi Areena, viimeksi vuonna 2023 (yhteistyössä Zontien kanssa)

Lisäksi klubeilla on omia teemoja ja paikallisia projekteja, jotka perustuvat kansainvälisiin projekteihin ja teemoihin, ohjelma-alueisiin tai YK:n päiviin.

Stipendit, vetoomukset ja palkinnot

Tyttöjen ja naisten auttaminen, rohkaiseminen ja tukeminen paremman elämän saavuttamiseksi koulutuksen ja työssä oppimisen keinoin - tätä kaikkea ja paljon muuta on Soroptimist International.

Soroptimistien Euroopan stipendi-, toiminta- ja katastrofirahastosta myönnetään, tuetaan ja toteutetaan vuosittain yli 5000 hanketta lähes 6 miljoonalla eurolla. Lisäksi naisille ja tytöille myönnetään satoja apurahoja 400.000 euron edestä.

Joulukuun 10. päivänä joka vuosi, YK:n ihmisoikeuksien päivänä, Soroptimist International -järjestön presidentti valitsee projektin, joka tuottaa suoraan apua äärimmäisessä hädässä oleville naisille. President´s Appeal-keräykseen lahjoitetut varat voidaan tilittää Soroptimist International Finlandin tilille FI96 1579 3000 1091 84, mistä ne välitetään suoraan lyhentämättöminä eteenpäin avustuskohteeseen.

Soroptimist International of Europe – Peace fund / Rauhan rahastosta jaetaan joka toinen vuosi rauhan palkinto, 20.000 euroa, naiselle tai naisten muodostamalle ryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt ja tehnyt rauhantyötä.